Archive for the ‘In mediul e’ Category

HELP! Trebuie, chiar trebuie sa comentati!

Wednesday, February 10th, 2010

Mai oameni, la postul de mai jos am primit urmatorul comentariu:

————————————————————————————

criticu’ | nuconteaza@lalala.pom | catalinvasile.ro | IP: 89.42.136.13

Draga Catalinule sunt un bloger ca si tine si vreau sa remarc ca desi continutul paginilor tale este relativ ok… atat aspectul general al blogului (layout-ul/ tema) cat si lipsa de poze, link-uri, filme… fac acest blog sa fie unul anost si pe alocuri fad.

Recomandarea mea este fie sa renunti la acest gen de activitate, fie sa aduci blogul in anul 2010 pentru ca baba sau nu ceva-ceva adevar se simte.

Un ultim aspect… am vazut ca ai un link care duce la un profil deschis pe un site gen hi5, neogen… renunta la abordarea asta… nu asa iti gasesti nevasta. In final fa ceva… o schimbare… Revin pe blog in 17 zile. Mai vorbim!

————————————————————————————

Buuun… M-am hotarat ca trebuie sa il comentam impreuna .

Ce mi-a placut:

– Ca e un comment. Ca exista pur si simplu. Blog-urile nu sunt canale unidirectionale de comunicare, dar rata de raspunsuri primite este foarte mica comparativ cu numarul de cititori. Asadar, orice comentariu primit este apreciat de orice blogger.

– Ca imi trage un semnal de alarma ca unora nu le place blogul meu (nu ca ar trebui sa placa tuturor…)

– Ca imi aduce aminte ca forma are mare valoare. Si ca uneori continutul nu are impactul scontat daca nu are si forma potrivita.

Ce nu mi-a placut:

– Urasc parerile/sfaturile date din umbra anonimatului. Daca spui ca esti blogger probabil ca aplici sfaturile pe care mi le-ai dat mai sus si tare bine mi-ar fi prins un exemplu. Poate ma inspira. De asemenea, de cine esti depinde daca aleg sa te ascult sau nu. Daca esti Chinezu ai sanse mai mari decat altii sa te ascult pentru ca te respect.

– Totusi imi mentin parerea, cel putin in cazul blog-urilor, ca imaginea este mult mai putin importanta decat continutul

– Compararea LinkedIn (un tool foarte serios si exclusiv de business) cu Hi5 mi se pare nepotrivita sau opinia unui neinformat. Dar cei neinformati ar trebui sa se abtina de la a emite judecati, nu? 😛 

– Nu inteleg de unde mentiunea ca pe retele de socializare nu iti gasesti nevasta. Am mentionat eu pe undeva sau stii din alte surse ca sunt in cautarea uneia? :) Daca da, tin sa te anunt ca te-au dezinformat. Pe de alta parte, nu prea cred ca te poti considera un membru al anului 2010 daca excluzi posibilitatea asta. Eu stiu oameni care sunt casatoriti si s-au cunoscut pe MIRC acum ceva vreme. Deci se poate.

– Apropos de forma – eu stiam ca bloger se scrie blogger, virgulele sunt esentiale si trebuie folosite iar Catalinule se scrie Cataline

Astea au fost parerile mele.

Daca ati ajuns sa cititi astea si aveti de gand si sa mai reveniti pe aici, nu trebuie sa plecati fara sa imi lasati impreia voastra!!! Pentru ca mi-am propus pentru anul asta ceva schimbari dar nu vreau sa le fac fara sa stiu cat mai multe impresii (de preferinta ne-anonime).

Abia astept sa citesc comentariile voastre.

Ne-au luat si revoltele!

Sunday, October 18th, 2009

Ma doare sa vad ca nu mai avem scapare. Au vazut ca suntem disperati si se folosesc de asta. Au invatat la ce am mai putea reactiona si au pus tot ei mana si pe instrumentele astea.

Despre ce vorbesc:

De mult timp generatia tanara se zbate in situatia in care nu se regaseste in clasa politica actuala. Si pe masura ce timpul trece aceasta categorie de frustrati devine mai numeroasa, clasa politica tot mai uniformizata in meschinaria ei si frustrarile noastre tot mai mari. Pe masura ce aceste frustrari cresc, au inceput sa apara mici semne de revolta: bloggeri care sa scrie, tineri intelectuali care sa isi exprime mai vehement punctele de vedere, oameni publici care sa lanseze manifeste, etc. Si speranta mea ca toate aceste mici forte si actiuni se vor coagula la un moment dat intr-o miscare care sa reprezinte o alternativa a tot crescut. Numai ca singurul mediu care ar permite aceasta coagulare este internetul.

Si ei au vazut aceste semne. Si stiau si ca internetul este mediul propice. Si au vazut cam la ce gen de mesaje reactionam. Si iata ce a aparut in ultima perioada pe net:

www.spunesitu.ro
miscareaderezistenta.jurnalul.ro
www.realitatea.net/respect

Toate miscari cu un mesaj la care multi dintre tinerii frustrati printre care ma numar ar reactiona. Numai ca toate cele de mai sus sunt inregimentate politic. Si nu fac decat sa atraga o parte dintre noi care sunt prea disperati ca sa mai vada asta sau sa polueze mediul electronic suficient de tare astfel incat in momentul in care ar fi aparut o miscare pe bune, bazata pe convingerile noastre, sa nu mai fie observata. Sau te fac sa te intrebi de acum incolo la orice actiune pe care o vezi pe net daca e pe bune, e marketing sau e o actiune a unui partid.

Nici sa ne revoltam impotriva lor nu mai avem loc de ei!

Nu functioneaza? Schimba!

Tuesday, October 13th, 2009

… e o lectie de viata pe care am invatat-o de mult timp. O adaug si pe cea care spune ca e bine sa iti tii promisiunile. Si ajung la concluzia ca trebuie sa schimb din nou formatul acestui blog. Am promis un blog de weekend si desi am multe lucruri interesante de povestit nu am timpul sau rabdarea sa le povestesc. Deci nu functioneaza. Deci trebuie schimbat.

Renunt la “blogger de week-end” dar nici nu vreau sa ma intorc la “blogul unui non-blogger”. 

“Cate un gand, din cand in cand” ar fi mai potrivit pentru cum va arata acest blog in urmatoarea perioada.

Web 3.0 or SF?

Sunday, April 20th, 2008

Very interesting projection of one possible future of the net: EPIC.

Enjoy or be aware! :)

primii pasi in e

Tuesday, February 19th, 2008

Asa cum spuneam acest blog va reflecta chestiile noi pe care le experimentez atat in viata personala dar si in cea profesionala. Exista si cateva sectiuni care sunt cumva intre viata personala si cea profesionala. Sau mai corect spus, sunt subiecte legate de viata profesionala dar in afara sferelor de interes ale job-ului actual dar tin de subiectele abordate la MBA sau pur si simplu domenii de interes pentru mine.

Acum voi incepe o sectiune care se refera la net. Si anume cum am ajuns de la ideea de a-mi face un blog pana cand acesta sa fie afisat in momentul in care voi ati tastat www.catalinvasile.ro . Pe scurt am numit sectiunea asta a blogului „In mediul e”. Aceasta sectiune nu se va rezuma la constructia acestui blog ci va cuprinde si alte cateva idei de proiecte pe care le explorez legate de mediul e. Sper sa fie un mini ghid util celor care vor sa iasa din categoria „only surfer”.

Dupa aceasta lunga introducere voi incepe cu primul si cel mai simplu pas – trebuie sa alegi numele site-ului. Pentru cele din zona .ro , disponibilitatea numelui se poate verifica pe www.rotld.ro, adresa autoritatii care gestioneaza domeniile .ro

Pentru fiecare adresa se poate vedea daca este disponibila sau datele de contact ale posesorului adresei respective. Asta pentru cazul in care va doriti cu ardoare numele respectiv si vreti sa ii faceti o oferta respectivului.

In episodul viitor va spun ce trebuie facut dupa ce l-ati gasit si ce alternative aveti sa il cumparati.