Archive for April, 2008

Web 3.0 or SF?

Sunday, April 20th, 2008

Very interesting projection of one possible future of the net: EPIC.

Enjoy or be aware! :)

Din ciclul – “Lumea in cateva cuvinte”

Tuesday, April 15th, 2008

Aud uneori fraze care ma uimesc prin puterea lor de a sintetiza in doar cateva cuvinte asa de multa experienta sau adevaruri atat de profunde. M-am hotarat sa le pun pe blog.

Iata si primul citat pe care l-am cules dintr-o carte audio pe care am ascultat-o vineri in drum spre Bucuresti:

“Nobody cares how much you know until they know how much you care.”

Les Brown – Leadership Day 2003

Dezvoltare in trafic

Saturday, April 12th, 2008

Eu petrec foarte mult timp in masina. Asta pentru ca lucrez in vazari si coordonez activitatea dintr-o regiune a tarii. Chiar daca nu fac la fel de multi kilometrii, din cauza traficului, petrec foarte mult timp la volan si cand vizitez locatiile din Bucuresti sau ma duc la birou. Mult timp am considerat acest timp petrecut in masina ca fiind cel mai neproductiv timp al meu.

Pentru a schimba acest lucru, intai am inceput sa imi planific telefoanele pe care trebuie sa le dau in perioada alocata condusului.

Dar cel mai important lucru pe care l-am descoperit de curand sunt audio-books-urile. Si brusc timpul din trafic mi se pare foarte productiv. Abia astept sa conduc ca sa mai invat ceva.

De saptamana aceasta, cei de la Business Manazin vor include in fiecare numar al revistei un CD cu carti audio. Vor incepe cu “Sase palarii ganditoare” ale lui de Bono.

Poate fi un bun prilej sa experimentati dezvoltarea personala cat timp stati la semafoare.

Risk management sau targetele de vanzari?

Monday, April 7th, 2008

Ultimii ani au adus cresteri extraordinare in portofoliile de credite ale tuturor bancilor. Multi manageri de banci au fost felicitati de HQ pentru rezultatele deosebite si atingerea targetelor ambitioase.

Dar iata ca au aparut si primele perioade cu probleme. Asa din “folclorul” bancar am auzit povesti de directori de banca care in perioadele slabe puneau mana pe telefon si tunau in Back-Office – “Astazi se aproba toate dosarele care vin”. Si dosarele se aprobau, se atingeau obiectivele si toata lumea era fericita.

Ma intreb daca acum lumea mai e asa de fericita. Oare cum vor arata in curand aceste portofolii crescute atat de artificial si fara nici un management ar riscului? Probabil ca delicventa a inceput sa creasca. Pe masura ce creste, managerii de risc incep sa se agite ca trebuie sa inaspreasca scoringul, sa creasca dobanzile astfel incat sa iclude o prima de risc mai mare. Dar toate astea ar duce la scaderea vanzarilor nu? Si daca prima de risc este marita si la clientii existenti, ai mari sanse sa creasca din nou gradul de neplata pe fondul cresterii sumelor lunare de plata. Si urmeaza write-off-urile de care nu cred ca ar vrea nimeni sa auda pentru ca ar diminua activele si ar “da rau” la centrala.

Ce vremuri interesante o sa urmeze… Si cu toate ca sunt om de vanzari ma bucur sa vad cum sufera cei care nu fac si vanzarile astea cu cap. Si mai mult de atat, nu inteleg ca in banking sunt foarte multe variabile si riscuri ce trebuie tinute intr-un echilibru foarte fragil.

Urmarim cu interes urmarile.

Summit, deci se poate

Tuesday, April 1st, 2008

E Summit. Sper ca nu va afecteaza prea tare. Asta pentru ca eu am avut inspiratia si am fugit in vizita de lucru la Satu-Mare. Mai departe de atat chiar nu puteam sa plec fara sa imi iau concediu :). Aici se termina tara si in acelasi timp si posibilitatile de a-mi exercita job-ul.

Revenind. Am fost uimit cum in doar cateva saptamani si cu doar cateva milioane de Euro, Bucurestiul a prins un nou look. Deci se poate. Si atunci? De ce nu se poate si cu ocazia zilei de 27 aprilie, 13 mai, 7 iunie sau oricare alta data din an? Sau cu ocazia vizitei soacrei mele in Bucuresti :) De ce trebuie sa vina Bush si Putin ca sa vad si eu la fata panselute pe Kiseleff?

Am invatat prin cursuri de management al oamenilor de matricea can-will. Daca tocmai ne-au demonstrat ca pot, putem trage concluzia ca nu vor. Decat sa mi se delcteze mie ochiul cu panseluta de pe Kiseleff mai bine li se delecteaza lor ochiul cu extrasele de cont in care se regaseste contravaloarea miilor de panselute care probabil ca apar a fi plantate in fiecare an dar pe care nu le vede nimeni.

Bleah!  

Pentru ca asa e blogu’

Tuesday, April 1st, 2008

Adica “Blogul unui non-bloger”, asa cum v-am spus de la inceput. Fapt pentru care post-urile vine sporadic, ca sa ma exprim poetic. Deci, daca aveati alte asteptari va rog sa vi le revizuiti :)