Archive for March, 2009

TED.com

Tuesday, March 24th, 2009

I tryed to find a single word to define how this site/event/movement is. Hmmm … it took me 3 words to tell something about WHAT it is. If I am forced to use only one single word for the HOW, I will say – AMAZING.

If I am allowed to use more words: jaw-dropping, inspiring, courageous, fascinating, persuasive. And these words are also some of the categories of clips you will find on the site.

 So, “TED.com – Ideas worth spreading” is a collection of “Inspired talks by the world’s leading thinkers and doers”.

 I watch at least one per day! Enjoy it!

My Starbucks Office

Sunday, March 22nd, 2009

Sunt un client fidel al Starbucks-ului din America House. Si asta pentru ca este singurul care nu este intr-un mall, cu spatiu deschis si multa lume “de mall”, mai ales in week-end. Asa ca in ultimile saptamani imi petrec mare parte de duminica aici. Niste duminici foarte placute iar asta se pare ca este si foarte productiva pentru ca am venit acompaniat de prietenul IBM. Oameni placuti in jur, muzica buna (tocmai ce a inceput “Black Magic Woman”) e soare afara si ma bucur sa mai bifez pe TO-DO List cateva chestii care ramasesera agatate de saptamana trecuta.

Ce imi place la Starbucks este atitudinea angajatilor. De locatia asta am aflat cand cineva povestea ca a primit cadou un voucher cu “Free coffee from Starbucks”. Si asta in conditiile in care in mod normal nu ofera asa ceva. Dar se pare ca la cerinta colegilor de birou care doreau sa ii faca un asemenea cadou cei de la Starbucks au inventat acest voucher. Am admirat deschiderea de care au dat dovada.

 Astazi mi-am cerut obisnuitul Caramel Macchiato si am adaugat – “Se poate decaf?”. Raspunsul a venit foarte promt – “Bineinteles! La Starbucks orice se poate!”.

 He made my day! :)

India vs India

Tuesday, March 10th, 2009

Post-ul asta are legatura cu ultimile doua:

– este un exemplu de initiative care pot genera o miscare puternica si pot impinge societatea catre schimbare

– ne-a fost aratat de Profu’ Boti

Va rog sa acordati 7 minute filmului de mai jos si daca va impresioneaza cumva (in orice mod) sa imi scrieti cu ce parere v-a lasat. Si poate facem si seria 2 – RO vs RO.

” Profu’ “

Friday, March 6th, 2009

O data cu 2009 a venit si reintoarcerea la scoala. Asta pentru a urma cursurile specializarii de Marketing de la MBA-ul Romano-Canadian, specializare pe care am primit-o din partea programului deoarece am avut cel mai bun proiect final la absolvirea de anul trecut. Pe scurt despre intoarcerea la scoala – e foarte fain ca de 2 ori pe saptamana sa te gandesti la altceva decat “prestezi” in mod normal.

Tocmai ce ne apropiem de finalul cursului de International Marketing, tinut de Lorand Balint de la Leo. Foarte fain cursul si foarte fain ” Profu’ “. Va recomand blogul lui – www.botiblog.ro .

Enjoy it!

Initiative

Tuesday, March 3rd, 2009

Toti ne simtim coplesiti in ultima perioada de prezentarile cu dimensiuni apocaliptice ale jurnalistilor care isi umplu foarte usor spatiile de emisie si paginile ziarelor cu noul subiect cu valente de best-seller al vremurilor noastre – CRIZA.Vazand asta, simt o nevoie foarte mare de a ma implica mai mult in societate si de a gasi solutii de a contracara efectele nocive ale panicii induse de mass-media. Din fericire, cativa oameni de valoare din business, cu un spirit antreprenorial mai dezvoltat decat al meu, au trecut de faza de dorinta si au inceput sa gandeasca proiecte. Din discutiile purtate in ultima perioada am aflat de 3 proiecte initiate de niste oameni tare dragi mie. Si sunt convins ca vor aduce un mare plus de valoare.Primul este deja live si va invit sa va implicati – www.jurnaldecriza.ro . Eu am devenit deja parte.  Este o initiativa a lui Adrian Florea de la Trend Consult (www.trendconsult.ro)Despre celelalte va tin la curent imediat ce am detalii. Daca sunteti interesati sa participati la astfel de proiecte lasati-mi datele de contact si va pun in tema inainte de lansare.De asemenea, daca aveti cunostinta despre alte astfel de proiecte in derulare let me know si sunt dispus sa acord o bucata importanta din timpul meu pentru a ajuta.Sa aveti criza usoara!