Archive for October, 2009

Ne-au luat si revoltele!

Sunday, October 18th, 2009

Ma doare sa vad ca nu mai avem scapare. Au vazut ca suntem disperati si se folosesc de asta. Au invatat la ce am mai putea reactiona si au pus tot ei mana si pe instrumentele astea.

Despre ce vorbesc:

De mult timp generatia tanara se zbate in situatia in care nu se regaseste in clasa politica actuala. Si pe masura ce timpul trece aceasta categorie de frustrati devine mai numeroasa, clasa politica tot mai uniformizata in meschinaria ei si frustrarile noastre tot mai mari. Pe masura ce aceste frustrari cresc, au inceput sa apara mici semne de revolta: bloggeri care sa scrie, tineri intelectuali care sa isi exprime mai vehement punctele de vedere, oameni publici care sa lanseze manifeste, etc. Si speranta mea ca toate aceste mici forte si actiuni se vor coagula la un moment dat intr-o miscare care sa reprezinte o alternativa a tot crescut. Numai ca singurul mediu care ar permite aceasta coagulare este internetul.

Si ei au vazut aceste semne. Si stiau si ca internetul este mediul propice. Si au vazut cam la ce gen de mesaje reactionam. Si iata ce a aparut in ultima perioada pe net:

www.spunesitu.ro
miscareaderezistenta.jurnalul.ro
www.realitatea.net/respect

Toate miscari cu un mesaj la care multi dintre tinerii frustrati printre care ma numar ar reactiona. Numai ca toate cele de mai sus sunt inregimentate politic. Si nu fac decat sa atraga o parte dintre noi care sunt prea disperati ca sa mai vada asta sau sa polueze mediul electronic suficient de tare astfel incat in momentul in care ar fi aparut o miscare pe bune, bazata pe convingerile noastre, sa nu mai fie observata. Sau te fac sa te intrebi de acum incolo la orice actiune pe care o vezi pe net daca e pe bune, e marketing sau e o actiune a unui partid.

Nici sa ne revoltam impotriva lor nu mai avem loc de ei!

Nu functioneaza? Schimba!

Tuesday, October 13th, 2009

… e o lectie de viata pe care am invatat-o de mult timp. O adaug si pe cea care spune ca e bine sa iti tii promisiunile. Si ajung la concluzia ca trebuie sa schimb din nou formatul acestui blog. Am promis un blog de weekend si desi am multe lucruri interesante de povestit nu am timpul sau rabdarea sa le povestesc. Deci nu functioneaza. Deci trebuie schimbat.

Renunt la “blogger de week-end” dar nici nu vreau sa ma intorc la “blogul unui non-blogger”. 

“Cate un gand, din cand in cand” ar fi mai potrivit pentru cum va arata acest blog in urmatoarea perioada.